ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Baksan Mesleki Eğitim Merkezi

MERKEZİMİZİN TARİHÇESİ

Ülkemizde çıraklık eğitimin kanuni esaslara bağlanması çalışmaları 1960'lı yıllarda başlamış, ancak 1977 yılında 2089 sayılı çırak kalfa ve ustalık Kanunu çıkarılmıştır. Eskişehir ili ilk kapsama alınan illerden biridir.

Atatürk Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde 1979-1980 öğretim yılında eğitime başlamıştır. Daha sonra 03,10,1980 tarihinde bağımsız müdürlük haline gelmiştir. Baksan kooperatifi sosyal tesislerinde eğitim-öğretimi sürdüren merkezimiz 1986 yılında uygulamaya konan 3308 sayılı çıraklık ve meslek eğitimi Kanunu çerçevesine faaliyetine devam etmiştir.

1990-1991 eğitim-öğretim yılında şimdiki binasına taşınan merkezimizin, 29.06.2001 tarihinde çıkarılan 4702 sayılı kanunun 22. maddesine göre kurumun ismi değişerek Baksan Mesleki Eğitim Merkezi adını almıştır.

KURUMA VERİLEN İSİM GEREKÇESİ:

Merkezimiz arsasını bağışlayan Baksan yapı kooperatifinin ismi kuruma verilerek Baksan Mesleki Eğitim merkezi olarak isimlendirilmiştir.

A-KURUMUN GÖREVİ:

3308 sayılı Meslek Eğitimi Kanunu gereğince çırak, kalfa ve ustalara eğitim vermek, çeşitli mesleki kurs ve faaliyetleri ve ilgili belgeleri düzenlemek.2017 yılında Mesleki Teknik Genel Müdürlüğüne bağlandıktan sonra Çırak olarak okulumuza kayıt olan öğrenciler aynı zaman da diploma fark derslerini almak şartıyla Meslek Lisesi Diploması düzenlenebilecektir.

Misyonumuz :

3308 sayılı mesleki eğitim kapsamına dahil mesleklerde çalışıp ta eğitim ihtiyacı olduğu tespit edilenleri ve merkezimize kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgesi almak için başvuranları kültürlü, girişimci, medeni cesarete sahip, kaliteli mal ve hizmet üreten bireyler olarak yetiştirmek, kazanılmış bilgi ve becerilerin yeterliliğini ölçerek belgelendirmek.

Vizyonumuz :

Merkezimizde yada eğitim vererek belgelendirdiğimiz kişilerden hizmet temin eden müşterilerin memnuniyetinin artarak devamını sağlamak.

Yayın: 05.04.2021 - Güncelleme: 05.04.2021 11:54 - Görüntülenme: 1088